ELS NOSTRES PRESIDENTS DE BARRI: MARIA NAVALON

María Navalón, Presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí (Patraix) des de l’any 2013.

1.- En la teua opinió, ¿cóm es troba el barri de Sant Marcel·lí en l’actualitat?

Pense que es troba, com la majoria dels barris perifèrics de València, prou abandonats. Durant uns anys es va controlar la situació, però ara l’abandonament és una problemàtica gran.

2.- ¿Què demanaries als governants per a millorar el barri?

Jo crec que el primer seria que els governants treballaren de cara als barris, no de cara a dins. Demanaria també que tingueren més contacte amb la gent del barri i que realment conegueren els problemes reals. Fa uns anys, amb la majoria absoluta, nosaltres a soles comunicàvem els problemes, però amb els nous partits més xicotets, es nota que ha canviat la forma de treballar, tenim més presència de grups. Les associacions de veïns no som sucursals de l’Ajuntament de València, i això la gent l’ha de tenir clar. Nosaltres no substituïm a l’Ajuntament, som interlocutors entre l’Ajuntament i els veïns. Els problemes dels barris es discuteixen al barri i es solucionen al barri.

3.- ¿Quin és el principal problema que trobes a Sant Marcel·lí?

Al nostre barri tenim moltíssims problemes. Primer, com tot el país en general, l’atur. Ja concretament al barri, tenim el problema dels muntons de terra que ens han deixat les obres de l’AVE. Tenim muntons de terra sense que ningú faça res. Tenim també les naus d’amiant al costat d’una escola. Hem intentat de milers de formes que ens donen una resposta clara i les contestacions que ens donen no solucionen el problema de salut pública que tenim. A més, tenim el Parc de la Rambleta, que s’està deixant morir. Este estiu hem vist que han talat al menys 30 arbres, els bancs no existeixen, … Hem parlat amb l’Ajuntament buscant una solució i res. S’ha de demanar als partits polítics que tinguen cura de les instal·lacions públiques, que son de tots. El que està fet, potenciar-ho i cuidar-ho, perquè és molt més barat que construir un de nou.

4.- ¿Què opinió et mereix el treball que ha fet Compromís per Patraix?

Compromís per Patraix ha col·laborat amb nosaltres en les preguntes que hem fet a l’Ajuntament amb les problemàtiques d’ací, com el problema amb les naus d’amiant o les línies en valencià, que hem aconseguit salvar enguany, ja no sé l’any que ve. Però hi ha que insistir més fort i sobre tot, col·laborar tots junts, perquè si no cadascun va a la seua i això no pot ser.

5.- ¿Què li demanaries als polítics de Compromís?

Demanaria que estigueren més propet de la gent de barri, que les coses es feren conjuntament, col·laborant tots. Que foren propers, que fins ara els polítics estan ací i nosaltres estem ací. Però per damunt de totes les coses, demanaria, no ja a soles a Compromís, si no a tots el partits, que les promeses que es fan en les campanyes electorals es compliquen. I si no  que tingueren la dignitat d’anarse’n.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *