pati Max Aub 2

El començament del curs escolar 2014-15 està sent un dels més esperpèntics dels últims anys. Mentre Rita Barberà, Alberto Fabra i Maria José Català inauguraven el curs escolar al col·legi numero 100 de Russafa amb una aparent normalitat, a altres col·legis, com el Cremona, es dibuixava la més crua de les realitats, on començaven un nou curs entre reivindicacions i l’última classe per a xiquets i xiquetes de tres anys tancada.

A alguns instituts les ràtios apleguen a 35-38 alumnes, i no tenen aire condicionat. No cal tindre molta imaginació, per a saber com estaran, tant xiquets i xiquetes com professors, a aules -moltes prefabricades- a 32º  a l’hombra. Si a més, afegim a esta situació, la disminució en personal com professors, pedagogs, psicòlegs i educadors especials, el panorama queda gairebé desolador.

Lamentem profundament que l’única resposta que ha tingut la consellera d’educació i portaveu del Consell, Maria José Català, respecte a les asfixiants temperatures patides a les aules siga: “esperem que baixen les temperatures”

Mentrestant, al nostre districte enceten el curs escolar amb un afegit més: l’amiant.

Continuarem lluitant per una educació digna, per un accés a l’ensenyament públic de qualitat. Alguns s’esforcen en desballestar l’educació pública, no ho aconseguiran.